Sigurno ponašanje u prirodi u okviru projekta “Mladi za održivu zajednicu”

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Orahovica održali su prezentaciju sigurnog ponašanja u prirodi i predstavljanje opreme HGSS-a za zainteresirane učenike slatinskih osnovnih škola.

U utorak, 14. svibnja 2019. godine, dvadesetak učenika sudjelovalo je na teorijskom dijelu. Članovi HGSS-a stanica Orahovica prisutnima su predstavili svoju organizaciju te ih upoznali s opremom koja im se treba nalaziti u ruksaku prilikom izleta u prirodi, kako se na takvim izletima ponašati, koje su potencijalne opasnosti na izletima u prirodi te kako ih izbjeći i što učiniti ako se nesreća dogodi.

U subotu, 18. svibnja 2019. godine, učenici su bili u posjetu Park šumi Jankovac gdje su obišli poučnu stazu pod stručnim vodstvom djelatnika Parka prirode Papuk, uživo vidjeli opremu i tehnike Gorske službe spašavanja te sudjelovali u simulaciji akcije spašavanja.

Informiranje o sigurnom ponašanju u prirodi održano je u sklopu projekta „Mladi za održivu zajednicu“ koji provodi Udruga mladih KRIK Slatina u suradnji s HGSS Stanicom Orahovica i slatinskim školama. Projekt je financiran u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje te iz donacija za udruge Grada Slatine.