QGIS tečaj na Janovcu

Članovi pet Stanica Hrvatske gorske gorske službe spašavanja sudjelovali su, u subotu 10. ožujka, u Parku prirode Papuk, na Jankovcu, na radionici posvećenoj QGIS-u i potragama.
Potrage za nestalim osobama na neurbanom području najčešće su akcije s kojima se tijekom godine susreću HGSS Stanice Vinkovci, Požega, Slavonski Brod, Koprivnica i Orahovica. Od tud i potreba za stalnim usavršavanjem u traganju za nestalim osobama te poboljšanjima u korištenju brojnih alata, tehnologija i resursa koji olakšavaju i ubrzavaju pronalazak.
Na današnjoj radionici svaka Stanica prezentirala je neke od potražnih akcija koje su imale u proteklom razdoblju na svom terenu. Dinamičnom diskusijom i analizom razmjenila su se iskustva i detektirali segmenti potraga koji se trebaju unaprijediti. Oni će biti tema slijedećih radionica koje ove Stanice planiraju u narednom periodu.
Svih pet Stanica s današnje radionice usko surađuju i jedna su drugoj vrijedna podrška i pomoć u kompleksnijim potražnim akcijama.
Na ovoj radionici kojoj je domaćin bila HGSS Stanica Orahovica sudjelovalo je 15 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

(foto – arhiva)