Potraga za dvoje izgubljenih izletnika na Papuku

U srijedu, 26.09. 2019. tijekom večernjih sati, član HGSS Stanice Požega prima poziv u pomoć dvaju izletnika čija se lagana popodnevna šetnja u Park šumi Jankovac neplanirano produžila i zakomplicirala. Na teren u 20:30h izlazi dva tima HGSS Stanice Orahovica. Usput stupaju u kontakt s izletnicima koji su skrenuli s poučne staze i u potpunost izgubili pojam o orijentaciji, ne znaju se vratiti do planinarskog doma, a niti gdje se nalaze. Situaciju dodatno otežavaju mrak, jaka kiša i gusta Papučka šuma, ali i njihova gotovo prazna baterija mobitela. Spašavateljima na terenu priključuje se još dva tima HGSS Stanice Požega i Orahovica.

Organizirana potraga sretno završava u 23:15h pronalaskom izletnika na području Velike Radetine.

U potrazi je u izvrsnoj suradnji sudjelovalo deset spašavatelja HGSS Stanice Orahovica i šest spašavatelja HGSS Stanice Požega te dva djelatnika Policijske postaje Orahovica.

Kako bi izbjegli ovakve situacije, osobito u ovo vrijeme kada je dan sve kraći, a noći hladnije, dobro isplanirajte svoj boravak u prirodi. Informirajte se o planinarskim stazama, javite bližnjima kamo ste krenuli, koristite adekvatnu odjeću i obuću i obavezno napunite bateriju mobitela! Ako zaškiripi – 112!