Park prirode Papuk kroz europski projekt Geopriče ulaže u sigurnost posjetitelja

Vijesti iz Parka: Istraživanje prekrasnih prostranstava Papuka ponekada traži malo vještine, kondicije, znanja i opreza. Kako bi se nesretni događaji sveli na najmanju moguću mjeru Park je u sklopu projekta Geopriče UNESCO geoparka nabavio opremu za akcije spašavanja i potrage na području Parka, a organizirat će se i prikladna edukacija za zaposlenike PP Papuk o osnovnim spašavateljskim tehnikama poput orijentacije u prostoru, korištenju GPS uređaja, prikupljanju prostornih podataka i njihovom korištenju u digitalnoj kartografiji i sl.
Nabavljena oprema ostaje u trajnom vlasništvu JU PP Papuk, a koristit će se pri spomenutoj edukaciji zaposlenika PP Papuk te će se ustupiti i na korištenje HGSS Stanicama Orahovice i Požege kako bi se ojačali ukupni kapaciteti vezani uz sigurnost posjetitelja na području PP Papuk. 
U okviru obilježavanja 20 godina osnutka PP Papuk i u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanicama Orahovica i Požega, 27. travnja na Jankovcu za sve posjetitelje organizirat će se pokazna vježba te demonstrirati vještine i znanje spašavatelja uz korištenje nabavljene opreme. 
Izvor:

http://pp-papuk.hr/novosti/pp-papuk-nabavio-opremu-potrebnu-za-akcije-spasavanja-i-potrageh